Noorse zalm Nuehng Ma-nao (4 porties)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
400 g Noorse zalmfilets
6 teentjes gestoomde knoflook
2 el fijngehakte knoflook
1 el fijngehakte lente-uitjes
1 kleine Spaanse peper
2 el vissaus
1 el (palm)suiker
2 el limoensap
2 limoenen
Bereiden
- Zalm in dunne plakjes snijden.
- Zalm oprollen tot een roosvorm en vastzetten met een prikker.
- 3-4 minuten pocheren in water met limoensap.
- Zalm op warm bord leggen en garnerene met gestoomde teentjes knoflook en limoenschijfjes.
- De gehakte knoflook vermengen met de in plakjes gesneden pepers.
- Op smaak brengen met vissaus, limoensap en (palm)suiker.
- Dressing over de lauwwarme zalmrozen schenken.
Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
mosselen á l'Américaine
Gestoofde paling I
Gebakken zeebaars met langoustines
Pasta van gerookte zalm en basilicum-roomsaus (10 pers)
Gamba's met pittige saus